Skip Navigation

Întrebări frecvente

Cum este împrumutul?

Împrumutul Rapida este rapid și ușor!

Primul pas durează doar 5 minute. Trebuie să completați și să semnați online formularul de înregistrare. După acceptarea cererii, vă vom trimite un link pentru garant. Garantul accesează link-ul, completează și semnează partea sa din cerere.

Împrumutatul și garantul sunt, de asemenea, rugați să completeze un formular online simplu privind veniturile nete și datoriile lunare. Acest lucru ne ajută să ne asigurăm că ambele persoane vor putea să plătească tranșele de împrumut.

Pasul al doilea este o scurtă conversație telefonică cu împrumutatul și garantul, pentru a confirma detaliile și pentru a ne asigura că ambele părți își înțeleg atribuțiile. Încercăm să onorăm împrumuturile în termen de 48 de ore de la acceptarea garantului. Banii sunt plătiți în contul bancar al garantului care va transfera banii împrumutatului.

Ce condiții trebuie să îndeplinească împrumutatul?

La Rapida, nu vă judecăm pe baza istoricului dvs. de credit!

Împrumutul poate fi acordat unei persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 75 de ani, care are statutul de rezident, adică are reședința în Romania. Împrumutatul trebuie să nu fie în proces de declarare a falimentului personal și trebuie să poată plăti o rată lunară. De asemenea, veți avea nevoie de un prieten sau de un membru al familiei care este de acord să vă fie garantul dvs.

Cum se completează partea de cerere aparținând garantului?

După ce împrumutatul completează cererea, va primi un link, care trebuie trimis la garant, care va fi apoi rugat să completeze informații de bază despre el însuși.

Ca parte a verificării înainte de plata împrumutului, ne asigurăm că garantul este stabil din punct de vedere financiar și că nu a avut probleme cu rambursarea datoriilor în trecut.

De asemenea, avem o convorbire telefonică cu garantul pentru a ne asigura că el înțelege îndatoririle sale și că este capabil să acopere rata de împrumut în cazul în care împrumutatul nu reușește să plătească.

Pot obține un împrumut fără un garant?

Rapida nu acordă împrumuturi fără un garant. Garantul înseamnă pentru noi că sunteți de încredere indiferent de istoricul dvs. de credit.

Cât de mult trebuie să așteptați pentru plata împrumutului?

Noi întotdeauna facem tot ce stă în puterea noastră pentru a vă onora creditul cât mai curând posibil. Cele mai multe împrumuturi sunt plătite în termen de 48 de ore. Dacă dumneavoastră și garantul dumneavoastră finalizați aplicația online și toate procesele de verificare vor avea loc fără nici o problemă, împrumutul va fi trimis în decurs de 24 de ore. După încheierea formularului de înscriere, vom purta o scurtă conversație cu dvs. și cu garantul dvs. Cu cât acest lucru se întâmplă mai devreme, cu atât mai repede veți putea retrage bani.

Factorii care încetinesc procesul de aplicare:

  1. Imposibilitatea de a vă contacta pe dvs. sau pe garantul dvs.
  2. Depunerea cererii în weekend sau în timpul sezonului de vacanță.
  3. Necesitatea de a furniza documente suplimentare, cum ar fi actul de identitate sau un extras bancar.

Cât de repede va fi informat garantul despre neplata unei rate?

Vom contacta imediat Împrumutatul și Garantul dacă nu primim plata ratei la data convenită. Trebuie să informăm imediat garantul atunci când plata ratei este întârziată, deoarece el poartă aceeași responsabilitate pentru rambursarea în timp util a ratelor ca și împrumutatul.

De ce este creditul plătit în contul garantului?

Odată ce împrumutul a fost aprobat, banii sunt transferați în contul garantului pentru a preveni frauda și pentru a ne asigura că este conștient de obligațiile sale. Garantul transferă banii împrumutatului prin transfer bancar, cec sau numerar.

Cine poate deveni un garant?

Garantul poate fi orice persoană care cunoaște bine împrumutatul și are încredere că este capabil să ramburseze împrumutul în timp util. Garantul ar trebui să fie o persoană cu vârsta cuprinsă între 25 și 75 de ani, care să demonstreze că nu a avut probleme cu rambursarea obligațiilor în trecut. Garantul este responsabil pentru plata ratelor în cazul în care debitorul nu efectuează plata, motiv pentru care trebuie să fie o persoană stabilă din punct de vedere financiar.

Care este răspunderea garantului?

În cazul în care împrumutatul, din orice motiv, decide să nu efectueze plata, garantul trebuie să plătească imediat rata întârziată. În cazul în care împrumutatul intră în faliment, nu plătește sau în caz de deces, garantul va fi pe deplin responsabil pentru plata lunară până la rambursarea împrumutului.

Atunci când decideți să deveniți un garant, vă sugerăm să vă puneți următoarele întrebări:

  • Credeți că debitorul este capabil să facă toate rambursările la timp?
  • Vă puteți permite o rambursare lunară a împrumutului?
  • Sunteți gata să efectuați plăți în numele împrumutatului dacă nu respectă contractul său?