Skip Navigation

Regulamentul site-ului

 1. Despre noi

  Administratorul acestui site este Rapida Loans IFN S.A., CUI 39784043, BNR, Registrul General nr. RG-PJR-42-010343/25.01.2019, ONRC nr. J23/4002/2018 cu sediul în Dobroești str. Sold Giurca Constantin nr. 8, clădirea anexa B, Biroul 18, jud. Ilfov, email: clienti@rapida.ro (“Rapida Loans”). Rapida Loans IFN S.A. face parte din grupul de capital Richmond Group.

 2. Utilizarea site-ului

  Prin utilizarea acestui site web, acceptați termenii și condițiile descrise mai jos și vă obligați să le respectați. Dacă nu sunteți de acord cu oricare dintre prevederile sale, trebuie să părăsiți imediat site-ul nostru.

  Când în acești termeni și condiții se face trimitere la Site-ul web implicit se face trimitere la conținutul său și la subpaginile la care sunt conținute referințe directe pe pagina de pornire.

  Este interzisă utilizarea site-ului nostru în scopuri contrare legii sau moralității.

  Pe scurt:

  Utilizând site-ul nostru, acceptați integral acești termeni și condiții:

  Conținutul de pe site-ul nostru este actualizat periodic, prin urmare, la momentul schimbărilor majore, uneori accesul la site poate fi limitat. Vom depune toate eforturile pentru a reduce la minimum inconveniențele implicate.

  Putem limita posibilitatea de a utiliza acest site sau refuza accesul la acesta până la clarificarea îndoielii care a apărut cu privire la o eventuală fraudă, abuz sau altă acțiune ilegală.

  Dacă nu utilizați acest site în conformitate cu prezentul Regulament, vă putem refuza accesul la acesta. Veți afla despre modificările din regulamente din pagina de pornire și, dacă sunteți debitor, veți primi un e-mail separat.

  Definiții
  1. Solicitant sau împrumutatul sunt una și aceeași persoană fizică, calitatea de împrumutat intră în vigoare de la momentul încheierii contractului de credit.

  2. Garant este persoana fizică ale cărei date de identificare și contact au fost comunicate de solicitant către Rapida Loans și care consimte să acționeze ca fideiusor și să garanteze cu întregul patrimoniu respectarea obligațiilor de plată asumate de împrumutat prin contractul semnat.

  3. Formularele reprezintă chestionarele sau documentele pe care utilizatorul le completează pe website pentru a putea accesa serviciile descrise pe website-ul împrumutătorului.

  4. Serviciile reprezintă acordarea de împrumuturi prin încheierea unui contract de împrumut prin mijloace de comunicare la distanță.

  5. Website reprezintă adresa web a împrumutătorului și anume www.rapida.ro

 3. Disponibilitate

  Am depus toate eforturile pentru a asigura compatibilitatea site-ului nostru cu o gamă largă de computere și browsere. Site-ul web poate fi utilizat pe următoarele sisteme:

  • un dispozitiv eficient care permite accesul la internet,

  • browser care acceptă HTML5 și CSS3 (versiunea Internet Explorer 10 (sau cea mai recentă), Mozilla Firefox 21.0 (sau o versiune mai nouă) sau Google Chrome 34 (sau o versiune mai nouă)

  • JavaScript (pentru un anumit conținut).

 4. Tipul și domeniul de aplicare al serviciilor

  Prin intermediul site-ului nostru puteți încheia un contract de împrumut sau să utilizați alte servicii oferite de noi.

  Contractul de împrumut se încheie la distanță. Pentru toate produsele și serviciile pe care le avem în oferta noastră avem reglementări separate sau termeni și condiții generale ale contractului care definesc în detaliu drepturile și obligațiile dvs. - pentru fiecare dintre aceste contracte.

  Pe scurt:

  Dacă luați un împrumut cu noi, termenii și condițiile generale ale contractului de împrumut exprimate într-un document separat se vor aplica acestui contract.

 5. Corectitudinea informațiilor

  Facem toate eforturile pentru a vă asigura că informațiile de pe acest site sunt mereu la zi, deci dacă observați orice inexactități, vă rugăm să ne anunțați.

  Cu toate acestea, nu suntem responsabili pentru conținutul postat de terți. Dacă primim o notificare oficială sau obținem un mesaj de încredere cu privire la natura ilegală a unui astfel de conținut, vom fi obligați să îl eliminăm imediat.

  De asemenea, nu ne putem asigura că toate informațiile de pe site sunt adaptate nevoilor dvs. individuale, deoarece site-ul este doar pentru informații generale și vizează o gamă largă de destinatari.

  Pe scurt:

  Nu suntem responsabili pentru conținutul postat pe site-ul nostru de către terți.

 6. Înregistrarea apelurilor

  Pentru a ne asigura că angajații noștri mențin standarde înalte de furnizare a serviciilor, precum și în scopuri de instruire, putem înregistra și monitoriza unele din conversațiile noastre telefonice. Veți fi informat de fiecare dată la începutul conversației telefonice.

  Pe scurt:

  Apelurile telefonice sunt de obicei înregistrate.

 7. Opinii / comentarii / reclamații din partea clienților

  Întotdeauna ne pasă de satisfacția clienților noștri. Considerăm că orice opinii, comentarii sau reclamații pot fi o sursă valoroasă de informații și le folosim pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor noastre, ceea ce, la rândul lor, se traduce în satisfacția clienților noștri. Împărtășind comentariile dvs. cu noi sau trimițând o plângere, ne oferă o ocazie valoroasă de a rezolva disputele și de a face alte schimbări benefice și de a îmbunătăți astfel serviciile noastre pentru dvs. și pentru alți clienți.

  Puteți să oferiți opiniile, comentariile, ideile, reclamațiile sau reclamațiile dvs. prin e-mail: clienti@rapida.ro

  Revizuim reclamațiile imediat, nu mai târziu de 30 de zile de la data primirii.

  Răspunsul la reclamație este adresat adresei de e-mail din care a fost trimisă sau adresei de email care a fost dată ca adresă de contact.

  Pe scurt:

  Dacă aveți comentarii sau vreți să faceți o plângere despre serviciile noastre, vă rugăm să ne anunțați și vom încerca să găsim o soluție satisfăcătoare.

 8. Produse și servicii oferite de entități externe

  Pot exista pe site-ul nostru hiperlinkuri care redirecționează către alte site-uri, însă Rapida Loans nu susține și nu aprobă orice produse sau servicii promovate pe ele, și doresc doar pentru a vă ajuta să găsiți informațiile care ar putea fi, eventual, util pentru dvs. (deși poate fi diferit). Accesați site-urile la care sunteți redirecționați pe propriul dvs. risc și nu suntem responsabili pentru conținutul sau securitatea acestora, atâta timp cât acționăm cu bunăcredință. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestor site-uri web.

  Pe scurt:

  Pe site-ul nostru există hiperlinkuri care să vă redirecționeze pe alte site-uri, care credem că ar putea să fie utile. Nu ne asumăm răspunderea în acest sens.

 9. Redirecționează către site-ul nostru

  Nu puteți posta redirecționări pe site-ul nostru fără consimțământul nostru prealabil scris.

  Pe scurt:

  Vă rugăm să nu postați nicio redirecționare pe site-ul nostru înainte de a vă permite să faceți acest lucru.

 10. Excluderea răspunderii

  Noi nu acceptăm nici o responsabilitate, inclusiv răspunderea pentru deteriorarea sau pierderea de orice fel, inclusiv pierderile directe sau indirecte și profiturile pierdute (inclusiv pierderea de profit, pierderea de venituri, utilizarea banilor, pierderea de economii anticipate, pierderi de afaceri sau bunuri, pierderea fondului comercial, pierderea de utilizare, pierderea sau coruperea datelor, sau alte informații, timpii morți sau costul produselor sau serviciilor de substituție) efectuate în legătură cu utilizarea sau incapacitatea de a utiliza acest site, sau în legătură cu orice eroare, omisiune, defect, virus de calculator sau eșec sistemul sau pierderea oricăror profituri, bunăvoință sau reputație, cu excepția cazului în care prejudiciul a fost cauzat de actul nostru intenționat sau omisiune.

  Facem toate eforturile pentru a ne asigura că acest site nu conține viruși sau alte programe rău intenționate, care pot dăuna computerului dvs. în vreun fel.

  Pe scurt:

  Uneori ceva nu merge bine. Nu suntem responsabili, decât dacă vă facem rău în mod deliberat. Nici dvs. și nici noi nu vom fi răspunzători pentru nerespectarea acestor regulamente dacă rezultă din circumstanțe care nu țin de controlul nostru, inclusiv din cauza forței majore.

  Uneori lucrurile se întâmplă indiferent de voința noastră, nu ne asumăm responsabilitatea pentru ele.

 11. Compensare

  Vă asumați să ne despăgubiți în integralitate pentru orice prejudiciu ca urmare a folosirii de către dvs. în mod ilegal sau impropriu a prezentului site.

  Pe scurt:

  Utilizați site-ul nostru în mod rezonabil și responsabil, și totul va fi bine.

 12. Drepturi de autor

  Drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală protejează conținutul și aspectul acestui site. Aceasta se aplică nu numai conținutului textual, ci și software-ului, datelor, formelor, sunetului, muzicii, graficelor, animațiilor, siglelor și clipurilor video. Copii ale conținutului pe site-ul nostru pot fi tipărite numai pentru uzul propriu. Este interzisă copierea, utilizarea sau tipărirea materialelor în scopuri comerciale sau contra legii sau bunelor maniere.

  Dacă deja tipăriți informații, date, texte sau formulare, nu trebuie să le modificați sau să efectuați modificări, omisiuni sau să ștergeți sau să nu observați anumite elemente, în special logo-uri, nume sau alte indicații de proprietate intelectuală.

  Această pagină conține informații care sunt protejate prin dreptul de autor. Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui site nu poate fi copiată, reprodusă sau tradusă într-o altă limbă fără consimțământul scris prealabil al Rapida Loans.

  Pe scurt:

  Am petrecut mult timp și efort pentru a crea acest site web, respectați-l și nu îl copiați.

 13. Politica de confidențialitate și de protecție a datelor cu caracter personal

  Pentru a încheia un contract de împrumut cu noi sau pentru a utiliza alte servicii pe care le oferim, va trebui să ne furnizați următoarele detalii:

  • Numele și prenumele

  • Adresa de domiciliu

  • Adresă de e-mail

  • Numărul de telefon

  • CNP-ul

  • Seria și nr. CI / buletin

  • Data nașterii

  Ne dați în mod voluntar detaliile dvs. personale, dar dacă decideți să utilizați serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii noștri.

  Prelucrarea și stocarea datelor cu caracter personal este reglementată de Politica noastră pentru protecția datelor cu caracter personal disponibilă la următorul link.

  Datele furnizate de noi în formulare sunt protejate prin criptare utilizând protocolul SSL (Secure Socket Layer). În plus, am implementat măsuri organizatorice și tehnice care vizează o protecție eficientă a datelor împotriva accesului terților.

  Pe scurt:

  Noi procesăm toate datele personale în conformitate cu legislația aplicabilă.

 14. Interogările la Biroul de credit

  Următoarea secțiune se aplică fiecărui solicitant și împrumutatului

  Când ne adresați o cerere de împrumut, prin completarea formularului online, vom verifica în baza de date a Biroului de credit dacă sunt informații referitoare la situația dvs. Financiară. Astfel de activități vizează verificarea identității solvabilității și gradului dvs. de îndatorare. În timp ce sunteți clientul nostru, putem efectua căutări suplimentare pentru informații de credit pentru a vă administra contul.

  În cazul în care furnizați informații false sau inexacte, și vom suspecta posibilitatea de a comite o infracțiune le vom înregistra și vom raporta autorităților competente, în special, vom fi obligați să sesizăm organele de cercetare penală.

  Pe scurt:

  Pentru a ne proteja interesele, facem schimb de informații cu Biroul de Credit.

  Următorul extras se aplică garantului sau potențialului garant

  După ce ne confirmați că doriți să acționați în calitate de garant, vom verifica în baza de date a Biroului de credit dacă sunt informații referitoare la situația dvs. financiară. Entitățile indicate nu vor adăuga detaliile căutărilor noastre în bazele lor de date referitoare la persoana dvs., dar pot adăuga informații despre executarea necorespunzătoare a contractului încheiat cu noi. Bazele de date care conțin informații despre persoana dvs. vor fi disponibile altor entități autorizate care vă vor cere. Informațiile stocate despre dvs. de către Biroul de Credit pot fi deja asociate cu înregistrările referitoare la partenerii dvs. în sensul prezentei cereri, este posibil să fii tratat ca o entitate legată financiar.

  Pe durata derulării contractului de împrumut în care acționați drept garant, putem efectua căutări suplimentare pentru informații de credit pentru a vă administra contul. Biroul de Credit nu va adăuga informații despre aceste căutări suplimentare în bazele lor de date.

  În cazul în care furnizați informații false sau inexacte, și vom suspecta posibilitatea de a comite o infracțiune, le vom înregistra și raporta autorităților competente, în special, vom fi obligați să sesizăm organele de cercetare penală

  Pe scurt:

  În scopul de a ne proteja interesele, efectuăm schimb de informații cu Biroul de Credit.

 15. Legea aplicabilă

  Aceste reglementări sunt supuse legislației române și sunteți de acord că instanțele române au competența exclusivă de a soluționa orice probleme sau litigii apărute ca urmare a utilizării acestui site web și a prezentului regulament.

  Acest site este adresat numai persoanelor fizice din România. Chiar dacă decideți să accesați acest site din alte locuri, este responsabilitatea dvs. să respectați legea română.

  Dacă vreuna dintre prevederile acestor regulamente se dovedește a fi ilegală, nu va fi obligatorie. Regulamentele vor fi valabile în măsura în care pot fi utilizate fără legea contrară legii.

  Pe scurt:

  Solicitați un împrumut pe care îl furnizăm numai dacă sunteți o persoană fizică care locuiește în România.

 16. Cookies

  Rapida Loans folosește pe site cookies. Politica de cookies este disponibilă la următorul link

 17. Autoritățile competente

  Banca Națională a României: Adresa: Strada Lipscani nr. 25, sector 3, Bucureşti, cod 030031. Telefon: 021 313 04 10, 021 315 27 50.